Theater

Novembernacht (2018)
Compositie en p
roductie

Script: Lyzette Havinga
Liedteksten: Petra Visser
Compositie: Gijs van Winkelhof

Op  3 november 2018 ging de musical Novembernacht in premiére. De musical vertelt het verhaal over Laila en Samir; twee Syrische kinderen die zijn gevlucht uit hun land als gevolg van de oorlog. De kinderen bouwen een nieuw leven op in Nederland en wanneer zij op een leeftijd komen waarop belangrijke keuzes gemaakt moeten worden begint hun zoektocht naar zichzelf en elkaar. Gedurende het verhaal wordt het contrast tussen onze westerse problemen en de oorlogskinderen uitgelicht. Novembernacht is geproduceerd door de Dutch Junior Musical Academy.
Gijs van Winkelhof: “Het was een geweldige ervaring om muziek te componeren voor deze voorstelling. Het is een musical met veel verschillende muziekstijlen. Een van de uitdagingen was om traditionele Syrische muziek te bestuderen en die invloeden te verwerken in mijn muziek.”

Indiana en de vuurtempel (2017)
Compositie en p
roductie

Script: Lyzette Havinga
Liedteksten: Petra Visser
Compositie: Gijs van Winkelhof

Voor deze musical schreven Gijs van Winkelhof en Petra Visser drie nieuwe liedjes. Deze zijn in 2017 uitgebracht als single op iTunes en Spotify. Beluister de liedjes hier:.

 

Alice in Anderland (2015)
Compositie en p
roductie

Script: Lyzette Havinga
Liedteksten: Petra Visser
Composities: Gijs van Winkelhof

Op 23 mei 2015 ging de musical Alice in Anderland van de Dutch Junior Musical Academy in première. Deze bewerking van het bekende verhaal van Lewis Carroll is geïnspireerd op de film van regisseur Tim Burton, de bijzondere stijl uit zich in zang, dans en regie.
Alice heeft als klein meisje vaak dezelfde nachtmerrie. Haar vader leert haar niet bang te zijn en dat het belangrijk is om te blijven dromen. Wanneer Alice groter is vergeet zij zijn woorden en er begint een wonderbaarlijke zoektocht naar wie zij eigenlijk is, waarin zij steeds wordt lastig gevallen door die enge nachtmerrie. Hoe loopt dit af? Alice in Anderland is een spannend verhaal over durven en dromen, opgroeien en de weg zoeken.
Gijs van Winkelhof: “De muziek heeft een mysterieuze en spannende sfeer. Van liedjes die heel groots zijn tot heel klein. Het liedje ‘Dromen’ is een persoonlijke favoriet van mij. Petra Visser maakte een Engelse vertaling van dit lied; Dream Out Loud. Wij hebben dit lied samen in de studio opgenomen en in juni 2016 uitgebracht.”

Alice in Anderland: “De witte koningin”

Michiko (2013)
Compositie en p
roductie

Script: Lyzette Havinga
Liedteksten: Petra Visser
Composities: Gijs van Winkelhof

Het verhaal van Michiko vertelt over Japanse meisjes die opgeleid worden tot Geisha, een lange en zware weg. We volgen het pad van Maro, een klein meisje dat het thuis zwaar heeft en mogelijk haar leven kan veranderen in de Okyia; de school waar zij opgeleid wordt tot Geisha. We zien Maro in drie fasen opgroeien en dit blijkt alles behalve makkelijk te zijn, gelukkig heeft zij hulp van vlinder Cho.
Een verhaal dat begint in de straten van Kyoto, waar zij met haar 3 zusjes en broer boodschappen doet en haar aandacht gevangen wordt door een mooie vlinder. Vlinder Cho danst door het verleden en heden heen en laat een verhaal zien over opgroeien en uitvliegen.
Michiko is de eerste zelf gecreëerde voorstelling van The Dutch Junior Musical Academy. Artistiek leiders Lyzette Havinga en Petra Visser tekenden zelf voor het script, de liedteksten en de regie. Voor de muziek werd componist Gijs van Winkelhof aan het creatieve team toegevoegd.
Gijs van Winkelhof: “Pal voordat ik begon met het schrijven van de liedjes voor Michiko gaf ik twee concerten in Japan, in de Suntory Hall en Yamaha Hall in Tokyo. Ik zag daar de schoonheid van het land: de natuur, de cultuur en de typische Japanse geluiden. Het inspireerde me om muziek te schrijven waardoor het publiek zich kon wanen in het Land van de Reizende Zon.”Michiko: “Het gevecht”