Over

Gijs Music is het bedrijf van Gijs van Winkelhof. Gijs is een componist, producent en pianist. Hij schreef muziek voor film, theater en diverse artiesten. Als pianist trad hij o.a. op in Carnegie Hall in New York, Suntory Hall in Tokio en Disneyland Parijs.

Biografie
Op 3-jarige leeftijd leerde Gijs zichzelf pianospelen, en al op 10-jarige leeftijd componeerde hij zijn eigen muziek. In 2007 studeerde Gijs cum laude af van Utrecht Hogeschool voor de Kunsten. Zijn hoofdrichting was Compositie voor de Media, waarbij hij focuste op muziekcomposities voor film en theater. Tijdens zijn studie liep Gijs stage bij de muziekafdeling van “Goede Tijden, Slechte Tijden.” Na zijn studie startte Gijs zijn eigen bedrijf voor compositie en productie van muziek. Ook treedt hij regelmatig op als pianist.

Componist & producer
Gijs heeft een breed scala aan muziek gecomponeerd en gearrangeerd, waarover u meer kunt vinden in het portfolio. Zo schreef hij onder andere de muziek van “Jij maakt het verschil”, een liedje dat werd opgenomen door Paul de Leeuw. Ook componeerde hij de muziek voor verschillende theaterproducties zoals Michiko (2013), Alice in Anderland (2015) en Novembernacht (2018) en produceerde hij muziek voor televisieshows als “Holland’s Got Talent” en “Telekids”. De arrangementen van Gijs veroveren ook terrein buiten Nederland: zo werd een van zijn YouTube arrangementen gebruikt in een optreden voor president Joe Biden.

Pianist
Als pianist heeft Gijs gespeeld in theaters, concerthallen en vele kastelen. Hij heeft opgetreden met verscheidene bekende artiesten zoals Emma Heesters, Joke de Kruijf, Tony Neef en Pia Douwes. In juli 2018, 2019 en 2022 trad Gijs op op het Electro Dance muziekfestival “Tomorrowland” in België.

Op uitnodiging van Japanse sopraan zangeres Yoko Maria Tsukuda trad Gijs in 2010, 2011 en 2018 op in Tokyo in de Suntory Hall en Yamaha Hall. In mei 2018 gaven ze een concert in de Carnegie Hall in New York Bij deze concerten werden ook verschillende van zijn eigen composities gespeeld.

In september 2018 gaf Gijs van Winkelhof een soloconcert in Bilthoven. Dit bestond uit eigen composities, gastoptredens en muziek die Gijs door de jaren heen heeft geïnspireerd.

Sinds november 2018 treedt Gijs regelmatig op als pianist in het Disneyland Hotel in Disneyland Parijs. In oktober 2023 was Gijs te gast in het BBNVARA televisieprogramma ‘Hotel Hollandia’ van Paul de Leeuw om te praten over 100 jaar Disney, zijn ervaringen in Disneyland Parijs en ook speelde hij diverse Disney nummers op de vleugel.

Live streamer
Sinds mei 2015 treedt Gijs op via live stream apps zoals Periscope en YouTube, waar hij voor iedereen te volgen is. Omdat Gijs piano speelt op gehoor, kan hij live requests aannemen van zijn kijkers. In Februari 2017 mocht Gijs op uitnodiging spreken en optreden bij Summit Live, een Livestream conferentie in het Millenium Biltmore hotel in Los Angeles.
Sinds september 2020 heeft Gijs een piano request show op YouTube: Gijs Piano LIVE. Het is elke zondag te zien om 21:00 Nederlandse tijd.

Bent u geïnteresseerd in een boeking, dan kunt u terecht op www.thedutchpianist.com.